Stadion NK Nafta 1903

NK NAFTA 1903

Leta 2006 je ob vznožju Lendavskih goric zrasel sodoben stadion, dom domačega nogometnega kluba NK Nafta 1903. Nastal je na mestu igrišča z majhno tribuno, ki je komaj poskrbela za približno 400 ljubiteljev domačih tekem.

Novo zgrajeni športni objekt krasi glavna tribuna, sestavljena iz treh nadstropij, ki v sebi skriva garderobne prostore v pritličju, sobo za doping kontrolo, sobo za novinarske konference, prostor za delegata in druge prostore tehničnega značaja. V prvem nadstropju se nahajajo klubski prostori, sanitarije za VIP goste, novinarje in obiskovalce. Opremljeno je tudi s čajno kuhinjo za VIP goste. Drugo nadstropje je rezervirano za novinarje, reporterje, in s ploščadjo za TV reporterje in kamere.

Pokrita glavna tribuna je obrnjena na severovzhod in je zaščitena pred direktnim soncem zato je ogled popoldanskih tekem zelo ugoden. Tribuna je razdeljena na 5 sektorjev ki so barvno razdeljeni  s 1250 modro – rdečih sedežev. Nasproti nje je umeščena manjša, nepokrita tribuna, ki je prav tako razdeljena na 5 sektorjev v enakih modro rdečih barvah plastičnih sedežev z naslonom. Tribuna sprejme 750 gledalcev.

Stadion ponuja tudi stojišča, ki so razvrščena za obema goloma in skupaj sprejmejo do 500 gledalcev. Ob polni zasedenosti bi na tekmi lahko uživalo do 2500 gledalcev, kar je glede na velikost občine in števila ljubiteljev nogometa precej lepa številka.