Selekcija U11 po zanimivi tekmi v Turnišču

Selekcija U11 po zanimivi tekmi v Turnišču

2

Selekcija U11 je po zanimivi tekmi v ligaškem dvoboju premagala vrstnike iz Turnišča.

Trenerja Rolanda smo povprašali o utripu v ekipi načinu dela z mladimi nogometaši, ki prvič resno obuvajo kopačke in se podajajo na tekmovanja.

Nogomet je igra, ki združuje strast, vztrajnost in ekipno delo, je priljubljena športna dejavnost, ki jo številni otroci obiskujejo od najzgodnejšega otroštva.  Njihova zaveza ni le osvajanje lovorik in zmaga na tekmovanjih, temveč tudi izobraževanje mladih igralcev ter razvoj njihove človeške plati. Naša ekipa razume, da nogomet ni samo šport, ampak tudi odličen način za oblikovanje karakterja in razvijanje življenjskih veščin.

Vsakdo, ki je kdajkoli sodeloval v športu, ve, da je redna vadba ključ do uspeha. Ekipa, ki trenira 3-4 krat na teden in se redno udeležuje ligaških tekmovanj, natančno razume pomen discipline in trdega dela. Njihova vadba je načrtovana v 6-tedenskih blokih, kjer se poudarek premika od osnovnih veščin do bolj naprednih tehnik. Ta periodizacija jim omogoča, da igralci postopoma napredujejo in ohranjajo visoko raven usposobljenosti skozi celo sezono.

Medtem ko se ekipa osredotoča na izboljšanje igralskih veščin na igrišču, poudarek ni samo v udarcu na gol ali izvedbi drznih driblingov. Trenerji razumemo, da nogomet vključuje veliko več kot samo tehniko. Ekipa se trudi razvijati igralce v vseh vidikih igre, vključno z obrambnim delom, taktično razumevanje in razvojem kondicijske sposobnosti. To pripomore k temu, da so igralci bolj celoviti in sposobni prilagajati svojo igro glede na zahteve tekme.

Poleg fizične pripravljenosti je tudi miselna pripravljenost ključnega pomena za uspeh na igrišču. Kot trener te ekipe vem, da mora biti igralec močan tako v glavi kot na igrišču. Zato dajem velik poudarek na miselnem treningu, ki vključuje strategijo, koncentracijo, odziv na pritisk in sposobnost sprejemanja odločitev v sekundah. Prav tako razvijamo pedagoške veščine pri igralcih, saj verjamem, da se lahko otroci ob primerni podpori naučijo vsega.

Nogometni trening ne sme biti omejen samo na igrišče. Verjamem, da je razvoj človeške plati enako pomemben kot nogometne veščine. Igralce učim o spoštovanju, sodelovanju, komunikaciji in reševanju konfliktov. Naučijo se, kako se boriti s porazi, slaviti zmage in kako ravnati s soigralci ter nasprotniki z dostojanstvom.

Naš cilj ni samo ustvariti odlične nogometaše, temveč tudi odgovorne in spoštovane posameznike, ki bodo prispevali k družbi na pozitiven način. Nogomet je le orodje, ki jim pomaga oblikovati svojo prihodnost.

Naša mlada ekipa je odličen primer tega, kako šport lahko služi kot močno orodje za razvoj mladih. Njihova zaveza k razvoju na vseh področjih, tako fizičnih kot človeških, je navdihujoča. Nogomet ni samo igra za njih, temveč priložnost za rast in oblikovanje mladih posameznikov. To je pristop, ki bi ga lahko uporabile tudi druge športne ekipe, saj bi to zagotovo prispevalo k boljši družbi in športu kot celoti.

Roland Polareczki

18. KROG 2.SNL
18. krog | Ljubljana, Stadion Ilirija | 18.11.2023 ob 13.30

REZULTAT TEKME: 2:1

1 Nejc Dermastija V
2 Luka Nadarević
6 Tin Štricelj
7 Ismir Nadarević
9 Dejan Djermanović K
11 Maj Rorič
17 Jon Bartolj
19 Miha Špernjak
20 Jakob Cukjati
21 Žiga Korošec
24 Matevž Medič Slaček
Rezervni igralci
4 Damir Zukić
5 Mark Stojinović
14 Filip Lukežič
16 Nace Lepoša
18 Patrik Jug
23 Črt Rotar
Nafta 1903
99 Ervin Németh V
2 Josip Vuica
4 Olivér Dinnyés
8 Rok Erniša
9 Toni Lun Bončina
14 Mitja Novinič K
17 Silvio Pigac
21 Matic Paljk
37 Mihael Rebernik
77 Blaž Urh
95 Dávid Zoltán Gergő
Rezervni igralci
1 Luka Andrašec V
5 Marko Čuček Bezjak
7 Chris Cener
10 Stjepan Oštrek
11 Maj Plej
15 Stjepan Igrec
18 Jan Rajh
27 Tin Polić
70 Niko Zamuda
Trener
Robert Kopčič
Trener
József Bozsik
Sodnik
Jure Žagar
Zadetki
Jon Bartolj 1 : 0 11′
Mihael Rebernik 1 : 1 55′
Dejan Djermanović 2 : 1 60′
Dogodki
Menjava Oštrek  /  Vuica 46′
Menjava Polić /  Erniša 57′
Menjava Igrec /  Zoltán Gergő 57′
Mihael Rebernik 70′
Olivér Dinnyés 71′
Menjava Jug /  Štricelj 72′
Menjava Lukežič /  Nadarević 73′
Menjava Rotar /  Rorič 89′
Menjava Lepoša /  Korošec 89′