Selekcija U11 po zanimivi tekmi v Turnišču

Selekcija U11 po zanimivi tekmi v Turnišču

Selekcija U11 je po zanimivi tekmi v ligaškem dvoboju premagala vrstnike iz Turnišča.

Trenerja Rolanda smo povprašali o utripu v ekipi načinu dela z mladimi nogometaši, ki prvič resno obuvajo kopačke in se podajajo na tekmovanja.

Nogomet je igra, ki združuje strast, vztrajnost in ekipno delo, je priljubljena športna dejavnost, ki jo številni otroci obiskujejo od najzgodnejšega otroštva.  Njihova zaveza ni le osvajanje lovorik in zmaga na tekmovanjih, temveč tudi izobraževanje mladih igralcev ter razvoj njihove človeške plati. Naša ekipa razume, da nogomet ni samo šport, ampak tudi odličen način za oblikovanje karakterja in razvijanje življenjskih veščin.

Vsakdo, ki je kdajkoli sodeloval v športu, ve, da je redna vadba ključ do uspeha. Ekipa, ki trenira 3-4 krat na teden in se redno udeležuje ligaških tekmovanj, natančno razume pomen discipline in trdega dela. Njihova vadba je načrtovana v 6-tedenskih blokih, kjer se poudarek premika od osnovnih veščin do bolj naprednih tehnik. Ta periodizacija jim omogoča, da igralci postopoma napredujejo in ohranjajo visoko raven usposobljenosti skozi celo sezono.

Medtem ko se ekipa osredotoča na izboljšanje igralskih veščin na igrišču, poudarek ni samo v udarcu na gol ali izvedbi drznih driblingov. Trenerji razumemo, da nogomet vključuje veliko več kot samo tehniko. Ekipa se trudi razvijati igralce v vseh vidikih igre, vključno z obrambnim delom, taktično razumevanje in razvojem kondicijske sposobnosti. To pripomore k temu, da so igralci bolj celoviti in sposobni prilagajati svojo igro glede na zahteve tekme.

Poleg fizične pripravljenosti je tudi miselna pripravljenost ključnega pomena za uspeh na igrišču. Kot trener te ekipe vem, da mora biti igralec močan tako v glavi kot na igrišču. Zato dajem velik poudarek na miselnem treningu, ki vključuje strategijo, koncentracijo, odziv na pritisk in sposobnost sprejemanja odločitev v sekundah. Prav tako razvijamo pedagoške veščine pri igralcih, saj verjamem, da se lahko otroci ob primerni podpori naučijo vsega.

Nogometni trening ne sme biti omejen samo na igrišče. Verjamem, da je razvoj človeške plati enako pomemben kot nogometne veščine. Igralce učim o spoštovanju, sodelovanju, komunikaciji in reševanju konfliktov. Naučijo se, kako se boriti s porazi, slaviti zmage in kako ravnati s soigralci ter nasprotniki z dostojanstvom.

Naš cilj ni samo ustvariti odlične nogometaše, temveč tudi odgovorne in spoštovane posameznike, ki bodo prispevali k družbi na pozitiven način. Nogomet je le orodje, ki jim pomaga oblikovati svojo prihodnost.

Naša mlada ekipa je odličen primer tega, kako šport lahko služi kot močno orodje za razvoj mladih. Njihova zaveza k razvoju na vseh področjih, tako fizičnih kot človeških, je navdihujoča. Nogomet ni samo igra za njih, temveč priložnost za rast in oblikovanje mladih posameznikov. To je pristop, ki bi ga lahko uporabile tudi druge športne ekipe, saj bi to zagotovo prispevalo k boljši družbi in športu kot celoti.

Roland Polareczki

30. KROG 2.SNL
30. krog | Lendava, Športni park Lendava | 19.05.2024 ob 15.00

REZULTAT TEKME: 0:2

Nafta 1903
99 Ervin Németh V
2 Josip Vuica
4 Olivér Dinnyés
9 Toni Lun Bončina
14 Mitja Novinič K
18 Jan Rajh
20 Žan Bešir
21 Matic Paljk
23 Žan Kumer
37 Mihael Rebernik
77 Blaž Urh

Rezervni igralci

1 Luka Andrašec V
12 Safet Jahić V
15 Stjepan Igrec
16 Lóránt Sebestyén
19 Blaž Sintič
27 Tin Polić
44 Anej Horvat
70 Niko Zamuda
95 Dávid Zoltán Gergő
Dravinja
1 Domen Mrežar V
6 Tibor Knaus
7 Žan Ramšak
8 Žan Napotnik
16 Mateo Koprivc
17 Gabrijel Jevšenak
21 Luka Privošnik
26 Luka Petek
42 Denis Vezjak K
44 Lovro Grajfoner
77 Andraž Kolar

Rezervni igralci

23 Matic Skrbinšek V
5 Jakob Tič
10 Žiga Čakš
11 Blaž Rožmarič
19 Aljaž Vodopivec
20 Nik Rauter
31 Matic Kopač
99 Nick Hanik Horvat
Trener
József Bozsik
Trener
Almir Sulejmanović
Sodnik
Damjan Novarlić
Zadetki
Andraž Kolar 0 : 1 37′
Mateo Koprivc 0 : 2 47′
Dogodki
Menjava Igrec /  Rajh 1′
Menjava Rauter /  Jevšenak 27′
Menjava Polić /  Vuica 46′
Žan Ramšak 56′
Žan Bešir 59′
Menjava Zoltán Gergő /  Novinič 61′
Menjava Horvat /  Bončina 61′
Menjava Čakš /  Ramšak 66′
Menjava Kopač /  Kolar 66′
Mateo Koprivc 66′
Žan Kumer 80′
Menjava Sebestyén /  Igrec 84′
Menjava Vodopivec /  Koprivc 85′